Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.NK verplaatst naar oktober

Door: KiteboardPro redactie • sep 5, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

NK Kiteboard verplaatstEen moeilijke beslissing, maar in overleg heeft de wedstrijdleiding besloten dit weekeinde (6 en 7 september) het Renault Eco2 NK Kiteboard niet door te laten gaan.

De voorspellingen zijn de afgelopen dagen erg onrustig geweest. De wind lijkt op dit moment krachtig genoeg, maar de voorspelde richting is voor de wedstrijdlocatie Scheveningen niet goed.

Met nog drie weekeinden in het windraam te gaan, hoopt en verwacht de organisatie nog een beter weekeinde.

Bron: nkkite.nl

De eerst volgende mogelijkheid waarop het NK gehouden kan worden is op 11 & 12 oktober. Locatie: Scheveningen.

We houden je op de hoogte.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..