Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kitesurfen met nadruk op surfen

Door: KiteboardPro redactie • sep 9, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Gaan we vandaag ‘Kiteboarden’ of ‘Kitesurfen’? Het Kitesurfen waarbij het echte surfen naar voren komt, krijgt steeds meer aanhangers.

Met ‘Kitesurfen’ bedoelen we, dat je met een kite en board gaat golfrijden. Het werkt verslavend. Veel kiteboarders die een aantal maal gekitesurft hebben en aan het pure surfen geroken hebben waarbij je op kracht van de golf surft, hebben er een nieuwe kitestijl bij!

Fabrikanten spelen hierop in door kitesurfmateriaal te produceren dat speciaal ontwikkeld is om te golfrijden.

Binnenkort gaan we je meer uitleggen over ‘kitesurfen’.

Ben Wilson in actie

Nog een paar interessante links

Kite labels: , ,

2 Responses »

  1. Ongelooflijk die Ben Wilson.. En dat allemaal zonder voetbandjes..

  2. Ja, gaaf he!

    Heb zelf vaker gevaren zonder voetbanden, dit geeft echt een kick hoor! Alleen op een bepaald moment wil je weer hoog gaan natuurlijk!

    Ik wil hiermee binnenkort ook meer gaan experimenteren en zal verslag uitbrengen.

Jouw reactie / aanvulling..