Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kitefilm Jeremie Tronet. Enjoy!

Door: KiteboardPro redactie • sep 17, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Jeremie Tronet, 22 jaar, pro kiteboarder, gesponsord door onder andere het kitemerk Ocean Rodeo geeft ons een kijkje achter de schermen van recente mooie momenten uit zijn leven. Wederom een kitemovie van de bovenste plank.

Jeremie neemt ons mee naar een aantal tropische kitespots waar wij ons ook niet zouden vervelen. Je ziet niet alléén kiteboardactie maar de kitefilm laat je tevens stukje cult(uur) zien. Tevens maken we ook kennis met Ocean Rodeo kitegirl teamrider Linn Svendsen.

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..