Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Hoe kite de jeugd in andere landen?

Door: Rutger • sep 10, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Hoe kite de jeugd in andere landen?

De jeugd heeft de toekomst luidt de spreuk. Hier in Nederland lijkt het wel of iedere jongen of meid van 16 jaar aan het kiten is geslagen, maar hoe zit dat nu eigenlijk in landen waar de welvaart een stuk minder is.

Hieronder zie je een paar jongens uit Praia do Coqueiro, Brazilië, die met zelf gemaakte kites en boards toch 100% fun hebben op het water. Wellicht kijken we hier naar de nieuwe Kevin Langeree of Aaron Hadlow. Nu je dit gezien hebt ben je waarschijnlijk weer tevreden met je huidige gear. Ik besef me nu in ieder geval weer dat we het hier helemaal niet zo slecht hebben.

Respect…..

Video deel 1

Video deel 2

Credits. www.kitemovement.com

One Response »

  1. Niet normaal zeg. Kiten met vuilniszakken! Leuke info!

Jouw reactie / aanvulling..