Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Aaron Hadlow in Griekenland

Door: Erik • sep 1, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro, Riders

Professioneel kiteboarder Aaron Hadlow (04-10-1988) heeft de “Pro Kiteboard Riders’ Association (PKRA) World Championships” maar liefst 4 maal gewonnen.

Aaron staat bekend om de vele technische tricks die hij geïntroduceerd heeft. Veel daarvan zijn van orgine wakeboardtricks.

Dit jaar is de strijd om de wereldbeker spannender dan ooit. Kevin Langeree staat op dit moment boven Hadlow. Zal dit stand houden of gaat Aaron er weer met de titel vandoor?

Aaron Hadlow wordt voornamelijk gesponsord door Flexifoil, Red Bull, Chiemsee en Prolimit.

Hieronder een filmpje van Hadlow op trainingskamp in Griekland.

Links:

Kite labels:

One Response »

  1. Goed om te zien dat het toch ook echt WERK is en dat het ook voor Aaron aanpoten is om op niveau te blijven c.q. te overstijgen!

    Kevin was op datzelfde moment vast elders aan het trainen op dezelfde manier..

Jouw reactie / aanvulling..