Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.F-one 2009 Madagascar video

Door: KiteboardPro redactie • sep 13th, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

431 mb kitevideo aan machtig kite schouwspel in HD kwaliteit. Tijdens deze F-one kitepromo film krijg je kippenvel en alles wat er bij hoort. Na het zien van de film zit je nog een tijd na te genieten.

Bandit dos 2

De boodschap achter de film is, dat F-one vanaf een serie kites terug is bij 1 kiteshape die alles kan en nooit gaat vervelen. De 2009 Bandit dos 2.

Getest hebben wij de kites nog niet maar deze promo is overtuigend!

Surf naar Banditos.com, klik op ‘Addikt’ en let the show begin (tevens mogelijk om te downloaden)!

Kite labels: , , , ,

Jouw reactie / aanvulling..