Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Enquete voor veiligheid & plezier

Door: KiteboardPro redactie • sep 18, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Veiligheid

kitesurf enquete afstuderen

“Help het kitesurfen nog leuker en veiliger te maken in 12 minuten!” Dit is de slogan van Stefan van Cleef die momenteel aan het afstuderen is als Industrieel Ontwerpen.

Onze ervaringen zijn waardevol voor het afstudeerproject van Stefan. Tevens hebben we met Stefan afgesproken dat we ter lering de relevante uitkomsten kunnen delen op de site! Ook kunnen we jullie met de uitkomsten in onze kontzak wellicht voorzien van een aantal passende tips over bijv. veiligheid.

Bovendien maak je door het invullen kans op een pré kerstpakket.

Kite labels:

Jouw reactie / aanvulling..