Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.161 km over open Oceaan

Door: KiteboardPro redactie • sep 15, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

Aan een team van 9 kitesurfers was het de opdracht om 161 kilometer over te steken en het gevecht met de open oceaan aan te gaan!

Eind juli was de start van dit tweedaagse avontuur. Voor het eerst werd al kitesurfend het kanaal tussen Maui en O’ahu overgestoken.

De oversteek was niet ongevaarlijk omdat het een verradelijk stuk oceaan is in die tijd van het jaar. De wind kan zeer vlagerig zijn en door het passeren van een aantal voedselgebieden was er aanwezigheid van haaien. “You definitely don’t want the wind to die off when you’re near those areas”. -Leider van de expeditie Paul Franco.

De 100 mile route werd in twee dagen afgelegd met een geplande tussenstop op het eiland Molokai. De oversteek verliep voorspoedig. Het enige dat echt tegen heeft gezeten waren de luchtoefeningen van de luchtmacht. Hierdoor moest het team veel verder opsteken bij O’ahu dan verwacht.

Video

Website

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..