Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.KiteboardPro – Crew

Door: KiteboardPro redactie • aug 15, 2008 • Rubriek: KiteboardPro, Nieuw op KiteboardPro

KiteboardPro – Crew

Kiteboarden is onze sport! Wij kiteboarden veilig, onderhouden onze spullen, proberen nieuwe tricks en hebben bovenal veel plezier op het water. Op KiteboardPro voorzien we jou van informatie en inspiratie over onze geweldige sport!

Good winds,

P1010513

Dagelijkse bezigheden At the office
Kite sinds Mooie voorjaarsdag in 1998
Favoriete spot Maasvlakte, strand slufter
Mooiste kite-ervaring Recent; mooie zee, lekkere golven, goed in vorm, skyhigh gaan en breken door de golven
KiteboardPro activiteiten Webmaster, newsposter & brainstormer
E-mail arjan’(at)’kiteboardpro.nl*
* Wijzig ‘(at)’ in @ om de e-mail te kunnen versturen. Deze maatregel is om spam te voorkomen.

One Response »

  1. hallo, ik heb een vraag… ik moet een nieuwe rits in een surfpak zetten, maar die zijn gelijmd. hoe kan ik de lijm verwijderen en welke lijm wordt er gebruikt om de rits weer vast te lijmen? hopend op een antwoord verblijf ik, gr.Tineke

Jouw reactie / aanvulling..