Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Hoe kom ik aan 2e hands materiaal?

Door: KiteboardPro redactie • aug 12th, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Het is begrijpelijk, dat je na je eerste kiteles 2e hands kiteboardmateriaal aan wilt schaffen. Je hebt tijdens je les meegemaakt dat de kite flink hard op het water of / en strand terecht kan komen.

Tevens is het begrijpelijk, dat je gaat voor 2e hands materiaal om onze mooie sport betaalbaar te houden. Het nieuwste materiaal waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van performance en veiligheid verwerkt zijn, heeft immers een prijs!

Maar waar vind je nu 2e hands kiteboardmateriaal? En heb je hierop tevens garantie?

Er zijn verschillende shops die 2e hand kiteboardmateriaal aanbieden. Er zijn tevens shops die beursdagen organiseren waarop kiteboarder 2e hands materiaal in kunnen brengen tegen een met de shop afgesproken minimumprijs die ze ervoor willen hebben. De shop probeert vervolgens het materiaal op de vooraf aangekondigde dag te verkopen.

Tip 1

Schrijf je in op nieuwsbrieven van de verschillende kiteboardshop websites. Je maakt kans op attenties van leegverkopen en 2e hands beursdagen. Ga naar de shoplinks, klik hier..

Tip 2

Online kun je tevens terecht voor 2e hands kiteboardmateriaal. Hier een opsomming van de beste links naar websites waar 2e hands kiteboardmateriaal wordt aangeboden.

Garantie

Sommige kitemerken hebben internationale garantievoorwaarden op de site staan. Ook op 2e hands materiaal heb je in sommige situaties dus garantie. Lees de voorwaarden en uitsluitsel regels goed door. Garantie wordt uitsluitend gegeven op fabricagefouten, dus niet op gebruikersslijtage. Indien je 2e hands kiteboardmateriaal aanschaft via een kiteboardshop heb je een vast punt om naar terug te gaan als er iets mis is. Je hebt dan weliswaar wellicht geen garantie, maar een goed shophouder zal je niet in de kou laten staan en je zo goed mogelijk helpen zodat je snel weer het water op kan!

Kite labels: ,

2 Responses »

  1. Ik kitesurf al sinds 2001 en kijk ook al zolang naar het aanbod van materiaal op het internet, ook geef ik al 3 en een half jaar les. Mijn conclusie is dat als je nog niet goed weet je niet naar marktplaats moet gaan. Niet vanwegen negatieve publiciteit of iets in die richting maar ik heb daar zoveel onveilige, te oude, oncomplete, slecht zelfgemaakte spullen tegengekomen. Voor nog de volle mep van 600euro maar ook tot niets a 40euro. Ook al kan het verlijdelijk lijken als je een klein budget hebt er is echt betaalbaar beter materiaal. Kijk het liefst bij de kitesite op de 2e hands pagina daar zitten mensen die er meer vanaf weten en voor meest redelijke prijs/jaar/kwaliteit. Het is voor je eigen veiligheid. Ken je de markt echter heel goed dan kan je op marktplaats ook goede deals vinden maar die zijn er niet veel.

  2. Hiervoor zijn diverse fora handig, om informatie e.d. te winnen.

    Tweedehands spullen sowieso altijd controleren op slijtage etc, echter weten beginners nog niet waar ze op moeten letten en kopen ze zo iets wat te oud/versleten o.i.d. is.

    Overigens gaat het er in sommige kitewinkels ook niet helemaal netjes aan toe, beginners kan je van alles wijsmaken.

    handig is om bij aanschaf van materiaal iemand meenemen die er verstand van heeft.

Jouw reactie / aanvulling..