Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Video van lekkere kitedag

Door: Erik • aug 28, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Een leuke impressie van een kitedag op strand Slufter van de Maasvlakte. Je ziet een aantal locals losgaan. Voor de locals is zo’n dag bij deze omstandigheden niets meer dan ‘another day at the office’!

Of klik hier om in een apart scherm te bekijken.

 • Muziek: The kooks – Time awaits
 • Film: Jeanine & Erik
 • Edit: Erik
Kite labels:

4 Responses »

 1. Lekkere sound; “ohohohooo..”.

  Stoere beelden en leuk gemonteerd!

 2. Wat een actie…..vette beelden van een mooie dag…endless summer…….

 3. Leuke film dudes!! Lekker bezig met die frontmobes Erik!!

  Ricardo

 4. Hallo,

  Mooi filmpje gasten! Heel mooi gefilmd zuiver en je ziet dat iedereen er zich amuseerd. Zonder dat er geluld wordt. Iedereen kite met z’n merk waar hij wenst mee te kiten. (heel veel verschillende merken) Hier aan de Belgische kust is er veel kritiek op personen die met een ander kitemerk vliegen. Er wordt steeds gepraat over een merk. Als je dit kitemerk niet hebt en je gaat surfen wordt je meteen al verwijten naar het hoofd toegeslingerd (brul en noem maar op.) zo zie je maar dat er tenminste nog gasten zijn die doen wat zij graag doen KITESURFEN en zich niet van een ander aantrekken. (gewoon puur genieten en amuseren.)

  Respect

  Sam

Jouw reactie / aanvulling..