Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Slufter blijft toegankelijk

Door: KiteboardPro redactie • aug 27, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Spots

Onderstaand een bericht van regiovertegenwoordiger voor regio Oostvoorne en de Slufter, Andre Knulst, van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV).

In een vorig bericht hebben we het gehad over het feit dat er per 1 september gebaggerd gaat worden op de Slufter. Hierbij rezen direct een aantal vragen op, waaronder de vraag of we na 1 september nog terecht kunnen op de Slufter.

“Vandaag het projectteam gesproken naar aanleiding van ons voorstel en het verzoek de mogelijkheden te bestuderen in hoeverre tijdens de aanleg van Maasvlakte2 onze spot toegankelijk blijft. Dit verzoek en voorstel is besproken met de contractmanager. Tijdens het bestuderen van de planning is toegezegd dat de Slufter in ieder geval ook in 2009 toegankelijk blijft. In Oktober heb ik een onderhoud met het projectteam om te zien welke mogelijkheden er zijn na 2009, de impact is dus minder desastreus als we hebben gedacht.”
“Ik heb goede hoop dat we rondom de aanleg gewoon kunnen doorvaren!”

Dree
NKV Regiovertegenwoordiger

Kite labels: ,

3 Responses »

  1. Dikke top lijkt me…….

  2. Goed nieuws.. Afgelopen zondag 150 man op de slufter, 150 op autostrand, 10 op de zandbanken, 20 op rockanje..Alle reden om blij te zijn dus..!

  3. Voorlopig dus nog los komende herfst en winter, maar eenmaal begonnen met de werkzaamheden zullen we wel rekening dienen te houden met een metamorfose van de Sluf. Bereikbaar okay….kite-able is weer wat anders en we zullen af moeten wachten.

Jouw reactie / aanvulling..