Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Schaar je achter het NKV

Door: KiteboardPro redactie • aug 26, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Veiligheid

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) behartigt onze belangen. Het bestuur is 5 koppig waarnaast er 51 posities bekleed zijn. Het gros van de posities bestaat uit regiovertegenwoordigers. Mannen en vrouwen met hart voor de sport die voor ons, soms met heel veel moeite, de zaken voor elkaar krijgen. Regelmatig met gunstige resultaten. Soms lukt het ook niet merken we al enige tijd!

Naast het NKV horen we steeds meer over locale kiteboarders die aansluiting vinden bij verenigingen voor recreanten, werkgroepen et cetera.

Komende tijd wordt het een spannende tijd voor ons kiters. Vanuit een aantal hoeken uit kiteland zijn er signalen die niet gunstig klinken. Reden te meer om ons achter het NKV te scharen.

Een aantal NKV links op een rij

Lees meer over de Nederlandse Kitesurf Vereniging op de NKV pagina van KiteboardPro.

Kite labels:

Jouw reactie / aanvulling..