Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.PKRA Duitsland Kevin 1 st.

Door: Erik • aug 26, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

De 7e tourstop van de PKRA is alweer begonnen. Dit maal wordt er gestreden in St. Peter Ording – Duitsland. In 2008 zullen er totaal 13 tourstops plaatsvinden.

De PKRA World Tour (The Professional Kiteboard Riders Association World Tour) is het grootste en voor de professionele kiteboarders het belangrijkste event.

Op dit moment staan Aaron Hadlow (UK) & Kevin Langeree (NL) gedeeld op de eerste plaats in de freestyle competitie. Beide riders strijden elke tourstop weer om eeuwige roem.

Vanaf 23 t/m 31 augustus zal het programma afgewerkt worden.

Live results:

Overige Links:

Het resultaat van de PKRA Duitsland is dat onze Nederlandse Kevin Langeree eerste is geworden. Kevin staat nu eerste in de PKRA met nog drie PKRA stops te gaan. Zet hem op Kevin.

Hier een link naar een interview uit Duitsland met de huidige nummer en 1en 2 van de PKRA. Te weten Aaron Hadlow en Kevin Langeree.

Interview Kevin en Aaron

  

Kite labels:

Jouw reactie / aanvulling..