Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.NK Kitespeed in oktober

Door: KiteboardPro redactie • aug 28, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

Leg staande op een board en voorgetrokken door een vlieger zo snel mogelijk 500 meter af. De opdracht is duidelijk!

Het snelheidrecord in Nederland voor zeilvaartuigen staat op 74,9 km/u en is neergezet door windsurfer Ben van der Steen. Zal dit aankomend NK Speedkite verbroken worden door een kiteboarder?

Vanwege niet gunstige windverwachtingen is het Renault Eco 2 NK Speedkite inmiddels twee maal uitgesteld. De eerstvolgende mogelijkheid waarop het evenement gehouden gaat worden is op 11 en 12 oktober. Hierdoor is de mogelijkheid voor inschrijving nog open.

De winnaar van het NK Speedkite krijgt dit jaar een, net als bij het NK Kite Freestyle, officiële NK titel.

Lees meer informatie op nkkite.nl.

Kite labels: , ,

3 Responses »

  1. Weet iemand hoe het zit met het NK Speedkiten? Gaat dat eigenlijk nog door?

  2. Nee, dat zal nu niet meer gehouden worden dit jaar.

  3. Ok, tnx!

Jouw reactie / aanvulling..