Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Naish 2009 introductie

Door: KiteboardPro redactie • aug 21, 2008 • Rubriek: Materiaal / Reviews, Nieuw op KiteboardPro

De Naish Thorn 2009, Cult 2009 en de Torch 2009 zijn woensdag, 20 augustus, zwaar aan de tand gevoeld tijdens de introductie in Nederland. De reacties waren enthousiast. De spullen zijn, zoals we die gewend zijn van Naish, van een goede kwaliteit met een nette afwerking.

Net als vorig jaar had kiteboardshop Euro Funcentrer de primeur! De nieuwe Naish spullen 2009 waren binnen en dat betekende testen!

Om vier uur verzamelde iedereen zich op de slufter om samen met Kevin en Jalou te gaan varen! Net op tijd voor Kevin want die vertrekt morgen naar Duitsland voor een tour stop van de PKRA. Het was hoog water met een lekkere windkracht 6. Kevin was goed op dreef en liet zien hoe kiteboarden op het hoogste niveau eruit ziet. Erg leuk om van dichtbij te zien. Ook Jalou liet zien what a kitegirl does.

Het was een geslaagde dag!

KiteboardPro tip: Testen maar!

Artikel en foto’s door: Rutger.

Kite labels: ,

One Response »

  1. Was een mooie dag!! Kites zijn gelukkig weer net zo goed als vorig jaar.. Net iets beter zelfs..

Jouw reactie / aanvulling..