Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kitespeed wereldrecord

Door: KiteboardPro redactie • aug 25, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

Het wereldsnelheidsrecord kitespeed staat op naam van de 29 jarige Fransman Alexandre Caizergues. Hij zette in 2007 het snelheidsrecord op 47,92 knopen, dit is bijna 89 km/u! Rolf van der Vlugt en Katja Roose dingen op wereldniveau mee om de titels. Rolf is vastberaden om het record op zijn naam te krijgen en werkt telkens aan technische materiaalverbeteringen die tot dit resultaat kunnen gaan leiden.

Het huidige wereldsnelheidsrecord staat met de snelheid van 49,09 knopen, dit is bijna 91 km/u, op naam van windsurfer Antoine Albeau.

Meer over kitespeed

  • Artikel over NK kitespeed 2008 (10 en 11 oktober)
Kite labels:

One Response »

  1. De neus van je boardje zou maar happen.. auw..:(

Jouw reactie / aanvulling..