Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Safety-leash bevestigen

Door: Rutger • aug 24, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

 We geven je graag een korte uitleg van een manier om je safety-leash aan je trapeze te bevestigen.

 

Benodigdheden

- Een stuk sterk touw dat slijtvast is en een safety-leash.

Uitleg

Begin met het bekijken van de trapeze en zoek 2 sterke bevestigingspunten.

 

Maak in het touw een lus met een knoop. Deze moet lang genoeg zijn om erbij te kunnen tijdens een noodsituatie. Deze knoop kun je in het midden leggen van de trapeze.

 

Zet dit stuk touw vast aan de trapeze bevestigingspunten. (Door middel van bijvoorbeeld een paalsteek. Zie onderstaande foto voor de paalsteek.)


 

Controleer de sterkte van de lijn en de knopen. Daarna is het tijd om te knallen.

 

Natuurlijk zijn er meerdere manieren en heeft iedereen zijn/haar voorkeur. Dit is één manier van de vele. Let op! Maak jezelf nooit onverbrekelijk vast aan een kite en zorg altijd voor een goed werkende safety. Good winds!

4 Responses »

  1. Waarom niet gewoon de leash direct aan je trapeze vast maken? Zonder tussen touwtje?

  2. Omdat bij veel trapezes geen goed bevestigingspunt aanwezig is op de trapeze. Op een aantal moderne trapezes wel!

  3. Mocht je in de toekomst je leash aan je loop van je kite bevestigen. (Dit doen veel pro’s om bv te pasen) Dan trekt hij niet aan een kant van de trapeze maar centraal uit je rug. Tevens zijn 2 punten sterker dan 1.

  4. aha :-)

Jouw reactie / aanvulling..