Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Review Naish shift bar 2009

Door: Rutger • aug 30, 2008 • Rubriek: Materiaal / Reviews, Nieuw op KiteboardPro

Verschillen van de Naish Shift controlbar 2008 / 2009.

De nieuwe kitespullen voor het jaar 2009 druppelen binnen. Wij hebben een korte impressie op de site gezet van de eerste Naish gear 2009 test dag van Eurofuncenter. Nu is het tijd om wat meer up close de nieuwe producten te gaan bekijken. We beginnen met de 2009 shift controlbar van Naish.

De Naish shift bar heeft ook dit jaar weer de smartloop. Dit betekent dat de depower mogelijkheid bij de loop zit. Er wordt dus geen gebruik meer gemaakt van een strap. Het vereist even wat handigheid maar het systeem draagt bij aan een bar met riders simplicity.

De grip van de bar is grover en er zitten golven in de bar zodat deze lekker in de hand ligt. De afwerking van de bar is ruwer en heeft meer grip. De 2008 bar is gladder. Een klein detail verschil is dat de 5th line dit jaar geel is.

Bar 2009

Bar 2008

De bar ends zijn voor het eerst in jaren veranderd. Ze hebben een andere vorm en het stuk schuim ter bescherming van de handen is langer. Het verstellen van eventuele ongelijkheid van de stuurlijnen of het trimmen van de kite gebeurd onder de foam grips. Deze moeten worden verschoven om bij de instelmogelijkheid te komen.

Bar 2009

Bar 2008

De 2008 bar was op iedere maat kite, 20 inch. De 2009 bar heeft de mogelijkheid om verstelt te worden naar 21 of 19 inch.

Bar 2009

Kite labels:

One Response »

  1. Zit er op de 2009 bar een swivel??

Jouw reactie / aanvulling..